zaterdag 16 februari 2013

GOGYOSHI ART PROJECT van 3 tm 24 maart in Post- Kerkrade

 
 
GOGYOSHI ART PROJECT van 3 tm 24 maart in Post- Kerkrade
 
GOGYOSHI ART PROJECT is een kunstproject gestart door Ed Hanssen in samenwerking met Fred van Welie. Nederlandse kunstenaars, maximaal 10 per provincie, laten zich inspireren door de vijf-regelgedichten(gogyoshi) van de Japanse dichter Taro Aizu. Zijn gedichten verhalen over de gevolgen van de zeebeving, tsunami en meltdown van de Kawauchi Daiichi kernreactor in maart 2011.
 
GOGYOSHI ART PROJECT schenkt aandacht aan de geschetste situatie in Japan doordat kunstenaars zich laten inspireren door deze Japanse gedichten. Hierdoor overbruggen zij een kloof tussen Oost en West. Taro Aizu heeft voor de omslag van zijn meest recente boek gebruik gemaakt van een van de deelnemende kunstwerken en ook het voorwoord is van Nederlandse makelij. Er is dus sprake van een kruisbestuiving. Tevens zijn de contacten tussen de deelnemers en Japanse kunstenaars uitgebreid en verstevigd door het project.
 
In Limburg met werk van:

Anki Raemaekers, Carmen Heemels, Ed Hanssen, Gerrit Koster, Helga van der Poel, Jan Weijers, Malène Zegers, Marianne Delmee en Sonja Reedijk

Meer info over het totale project: hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten