Bank

Ruimte voor kunst, versterkt de regio! De coöperatieve EUREGIO-Bank der Kunst in Kerkrade biedt opslag voor kunstwerken en organiseert samen met aangesloten kunstenaars exposities in de Euregio rond Kerkrade. Daarbij zullen lege ruimten een nieuwe invulling krijgen en worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet. Kunstenaars bereiken meer mensen en potentiële klanten. En kunstenaars kunnen voozieningen gaan delen en samen inkopen. Omzet en onderlinge contacten worden verhoogd.

Kunst als teken van nieuw elan en de kracht van een regio. De bank heeft als doel de kracht van minimaal 100 (amateur) kunstenaars te bundelen en in anderhalf jaar minstens 24 exposities te organiseren.

De bank werkt vanuit Kerkrade in en voor de Euregio. Dit is de internationale regio rond Parkstad Limburg (kernsteden Heerlen en Kerkrade). Door de start in Kerkrade zal het accent in eerste instantie daar liggen. Stap voor stap zal de bank zichtbaarder worden in de hele regio.

Deelnemende kunstenaars betalen een aantrekkelijk jaarbedrag. Daarmee word je lid van de coöperatie en kun je gebruik maken van de opslagruimte en de expositie organisatie.

De bank start officieel vanaf 1 januari 2013.
Kunstenaars kunnen zich al aanmelden als potentieel lid.

Er is een uitgebreid infopakket beschikbaar. Stuur een mail naar bankderkunst@gmail.com en wij sturen je een digitale versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten