woensdag 18 juli 2012

Grote behoefte aan organiseren van exposities in Kerkrade


Afgelopen zondag was ik bij de opening van de de expositie "De waarde van elk moment". Van 15 juli (15.00 uur) tot 4 augustus in het oude Postkantoor van Kerkrade, Post-. Een project van Sjtub.


Deelnemende exposanten: Margriet Heinen, Wies Bosch, Onny Mertens, Kitty Huppertz, Jo Eggen, Lenie Wiertz, Ank Jung, Finy van Laanen, Annie Zafarin, Jo Hendriks en Annie Tummers. Post- in de expositie periode open wo/do/vrij van 10-16 uur.


Tijdens deze opening vertelde Sjtub collega Kim Meijers mij dat er ontzettend veel vraag is bij kunstenaars om te kunnen exposeren in Post-. De planning zit al tot in juni 2013 vol en misschien kunnen we mensen geen plek bieden in de Post-. Bij de start van Post-, als vrijwilligersproject, hadden wij dit succes niet helemaal verwacht.


Parallel aan de opening van Post- is daarom het initiatief van de Bank der Kunst ontstaan. Gedragen door Jo Janssen, Frans Geraedts en Mark Renne. Alledrie ook intensief betrokken bij de vrijwilligersprojecten Post-/Sjtub. Eén van de doelen: het organiseren van 24 exposities tot en met mei 2014. Aanvullend op de programmering in Post- en op veel meer locaties in Kerkrade. De vraag is er, maar het ontbreekt voor een groot deel aan organisatiekracht. Dat kan de Bank der Kunst regelen.


Op dit moment voeren we overleg met verschillende partijen om de opstart van de Bank der Kunst mogelijk te maken. Eén van de financieringsinstrumenten is crowdfunding. Hiermee willen we 1/6 van de kosten bij elkaar krijgen. De donateurs ontvangen natuurlijk een tegenprestatie. En afhankelijk van de grootte wordt die steeds groter. De donaties helpen op 2 manieren: 1. door de geldwaarde natuurlijk en 2. door de overtuigingskracht richting andere partijen.


De bovenstaande foto is van kunstbeesten die door de BSO Woelhonk in Post- zijn gemaakt. Kunst door kinderen en als groepsprodukt. Onderstaande foto geeft een impressie van de expositie "De waarde van elk moment"Geen opmerkingen:

Een reactie posten